Johan Joost van Daalen

Belevenissen van een pelgrim

Home

Welkom

Bedankt voor je bezoek op mijn blog en welkom. Hier doe ik verslag van mijn belevenissen.

Ook treft u hier mijn actuele curriculum vitae voor sollicitaties aan. Het staat u vrij mijn CV te downloaden, wellicht kan ik professioneel iets voor uw bedrijf betekenen.

Mijn levensdoel is om na mijn pensioendatum en bij voorkeur in 2027 als Pelgrim op de fiets te stappen en zo verschillende tochten te gaan maken. Echter, mijn pensioendatum is nu 15 januari 2030 (na 67 jaar en drie maanden). Graag wil ik dat zien te vervroegen tot in mei 2027. Dat jaar is een Sancti Jacobi.

De belangrijkste is vanaf huis naar Santiago de Compostela, bij voorkeur in een heilig jaar. Dat is nu eerst in 2027. In een heilig jaar worden de heilige overblijfselen van Sint Jacobus naar buiten gedragen, dan valt 26 juli op een zondag. Voor een fietspelgrimage vanuit Nederland zijn ongeveer zes weken nodig. Dat betekent dat je ergens begin juni moet vertrekken, als je iets ruimer neemt al in mei.

Eerder ben ik vanuit Hendaye gaan fietsen naar Santiago , dat was in 1995 en in het andere Anno Sancti 1999. Toen sloeg het Santiago-virus toe, ook wel het pelgrimsvirus geheten.

Andere doelen die mij aanspreken zijn pelgrimage naar Rome, pelgrimage naar de Noordkaap.

Andere tochten naar het uiterste puntje van Schotland, Ierland ronden.

Wel hoop ik dat mijn plannen uit kunnen komen en niet “gedwarsboomd” zullen worden door het steeds langer ‘moeten’ doorwerken voordat je onverhoopt eindelijk in goede gezondheid met pensioen kunt gaan. Ook zullen de vaste lasten doorbetaald moeten kunnen worden.

1 reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *